APA ESTE SURSA VIEȚII!

Dacă ai un cățel (sau dacă vei avea unul), este foarte important să știi care sunt nevoile lui. Cunoașterea nevoilor cățelului ne ajută să îi oferim îngrijirea potrivită. Astfel, cățelul va fi sănătos și fericit iar noi vom fi stăpâni responsabili.

Una dintre nevoile de bază ale cățeilor, ca și a oamenilor și a oricărei ființe vii, este apa.

Ai grijă ca animăluțul tău să primească apă proaspătă de mai multe ori pe zi. Spală-i zilnic castronul, deoarece igiena este importanta și pentru sănătatea animalelor.

Verifică și asigură-te că vasul de băut al câinelui are suficientă apă proaspată. Vara, când este foarte cald afară, dacă nu au apă animalele se pot deshidrata foarte repede: câinii pot leșina sau pot muri fără apă, într-un timp scurt.

Dacă animăluțul tău stă afară, în timpul iernii (când este foarte frig) poți să îi pui apă călduță în castronul din care el bea. Tot iarna este important să verifici dacă nu cumva apa de băut a cățelului a înghețat.

“Apa este sursa vieții”, atât pentru oameni cât și pentru animale. Asigură-te că niciodată cățelul tău nu suferă de sete, și că are întotdeauna apă proaspătă în vasul lui de băut!

apa

 

Comments are closed