CE MANCARE DĂM CĂȚEILOR?

biscuitii

Dacă ai un cățel (sau îți dorești să ai), este foarte important să știi care sunt nevoile lui. Cunoașterea nevoilor cățelului ne ajută să îi oferim îngrijirea potrivită. Astfel, cățelul va fi sănătos și fericit iar noi vom fi stăpâni responsabili.

Una dintre nevoile de bază ale cățeilor, ca și a oamenilor și a oricărei ființe vii, este hrana.

Cățeii trebuie hrăniți cu mâncare potrivita lor, de câteva ori pe zi. Când cățelul este pui, el mănâncă de 4 ori pe zi. După vârsta de 1 an, el mănâncă de 2 ori pe zi. Este foarte important să hănim câinii cu hrană pentru câini, și nu cu mâncare destinată oamenilor. Mâncarea noastră conține sare, zahăr, condimente și multe alte substanțe care sunt foarte dăunătoare pentru câini și îi fac pe aceștia să se îmbolnăvească. În plus, multe alimente inofensive pentru oameni sunt extrem de toxice (otrăvitoare) pentru câini, putând chiar să provoace moartea lor. Hrana special creată pentru câini este cea mai bună și mai sigură pentru sănătatea acestora.

De-a lungul vieții sale, cățelul va mânca diferite tipuri de hrană: pentru puiuți (juniori), pentru adulți, pentru vârstnici (seniori). De asemenea, pentru diferitele talii (căței de statură mai mare sau mai mică) există diferite categorii de hrană. Și nivelul de activitate al cățelului influențează tipul de mâncare necesar: un cățel care stă în casă și face puțină mișcare are nevoie de o anumită hrană, pe când un cățel care stă în curte și aleargă mult va avea nevoie de o hrană diferită.

Cantitatea de hrană este de asemenea foarte importantă. Ca să fie sănătoși, cățeii nu trebuie să fie nici slabi, nici grași. Din fericire, producătorii hranei pentru căței indică pe ambalajul fiecărui tip de mâncare ce cantitate este potrivită pentru hrana zilnică a câinelui. Trebuie doar să urmăm aceste instrucțiuni, și să hănim cățelul potrivit nevoilor lui.

Medicul veterinar este specialistul care trebuie să te îndrume în alegerea mâncării potrivite pentru cățelul tău. Dacă animăluțele noastre mănâncă o hrană de calitate, potrivită fiecărei etape din viața lor, ele vor trăi mai mult, vor fi mai sănătoase și ne vom bucura de prezența lor mai mult timp.

Nu în ultimul rând, igiena este importantă și la căței, ca și la oameni: nu uita să speli castronul cățelului după ce el a terminat de mâncat! Nici tie nu ti-ar plăcea să mănânci dintr-o farfurie murdară de resturi de mâncare, nu-i așa? :)

 

 

Comments are closed