EU NU LAS MIZERIE!

Dar cățelul tău, da, lasă mizerie! Așadar, ce facem? Întotdeauna strîngem mizeria lăsată de câinii nostri!

Știi proverbul “Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face”? Este valabil și în cazul mizeriei lăsată de căței. Dacă nu-ți place să o vezi sau să calci în ea, fii tu primul care strange după câinele lui! Altfel cum putem să ne considerăm oameni civilizați?

Dragi posesori de căței, vă rugam insistent să strângeți după câinii voștri! Să recunoaștem: nimănui nu îi place să calce în… știți voi în ce. Nu v-ați săturat să umblați cu ochii în patru, ca nu cumva să călcați în… știți voi în ce? Nu v-ați murdărit de nenumărate ori încălțămintea, călcând în… știți voi în ce? Nu v-ați stricat chiar și cea mai frumoasă dimineață, atunci când ați călcat în… știți voi ce?

Să nu uităm că fecalele animalelor pot transmite boli, atât oamenilor cât și altor animale. Cum te-ai simți dacă animăluțul tău s-ar îmbolnăvi din cauza unui om care nu a strâns mizeria câinelui său?! Cum crezi că se simt părinții când își duc copiii în parc, iar micuții, în loc să se bucure de joaca în iarbă sau în nisip, nimeresc  în… știți voi ce?!

Deci ce este de facut? Haideți să strângem fiecare după câinele lui, și atunci nimeni nu va mai trebui să aibă de a face cu… știți voi ce!

E simplu! Tot ce trebuie să faceți este să aveți în buzunar niște punguțe. Nici măcar nu trebuie să fie punguțe speciale, pot fi pungi obișnuite care vă rămân de la piață sau de la magazin. Când cățelul a lăsat mizerie, puneți-vă punga pe mână, ca și cum ar fi o mănușă, și, prin pungă, apucați mizeria fără grijă – nu aveți cum să vă murdăriți! Întoarceți punga pe dos – cu mizeria în interior – și legați-o, apoi puneți-o în cel mai apropiat coș de gunoi.

scoop

Puteți să purtați în buzunar șervețele umede cu care să vă dezinfectați mâinile, sau soluție igienică pentru mâini. Le găsiți la orice magazin și le puteți folosi de fiecare data când strângeți după câinii vostri. Si desigur, ajunși acasă, ne spălăm bine pe mâini cu apă și săpun – chiar dacă nici măcar nu avem un cățel! :)

Nu-i așa că nu e nimic complicat? Hai să fim cu toții civilizați și responsabili! Pe locuri, fiți gata, start!

scopp

 

Comments are closed