PREVENIREA INSOLAȚIEI LA ANIMALE

caine la umbra

Sunt reguli simple, care salvează viața animăluțelor:

1. ORELE DE PLIMBARE SUNT DIMINEAȚA ȘI SEARA, PE RĂCOARE. Țineți animalele în casă pe durata zilei. Nu doar temperaturile ridicate, ci și asfaltul încins este periculos pentru animale, putând cauza cu ușurință arsuri.  De asemenea, animalele care se expun la soare în timpul zilei au un RISC CRESCUT DE CANCER DE PIELE, exact ca și oamenii. 


2. ASIGURAȚI HIDRATAREA ANIMALELOR! Amplasați mai multe boluri cu apă proaspătă în locuri diferite, deoarece pe perioadele de caniculă uneori animale își vor vărsa bolul cu apă și se vor culca pe solul / dușumeaua udă, pentru a se răcori. Asigurați-vă că dacă acest lucru se întâmplă, cățelul sau pisică are în continuare la dispoziție alte boluri cu apă de băut.


3. NU LĂSAȚI NICIODATĂ ANIMALELE SINGURE ÎN MAȘINĂ! Temperatura din mașina poate ajunge la 50 de grade în câteva minute, în timpul verii. La aceasta temperatura animalele se deshidratează și fac insolație într-un timp foarte scurt. Câteva minute pot face diferența între viață și moarte. Nu riscați!


4. LUAȚI APĂ CÂND MERGEȚI LA PLIMBARE! În orice moment al caniculei, și câinii, ca și oamenii, trebuie să aibă acces imediat la apă. Luați cu voi apă și bol, sau un recipient special pentru adăpat animalele în timpul plimbării.


5. ASIGURAȚI UMBRĂ PENTRU ANIMALE! Atât pentru animalele din casă, dar în special pentru animalele care trăiesc afară / în curte, asigurati-vă că există suficiente locuri cu umbră la care ele să aibă acces permanent și unde să se poată adăposti.

6. AU NEVOIE DE PROTECȚIE SUPLIMENTARĂ animalele cu botul scurt (brahicefalice), cum sunt cățeii din RASELE PUG, BULLDOG ENGLEZ SAU FRANCEZ, BOXER, SHIH TZU etc. Pe caniculă, acestea pot face insolație și atacuri mult mai rapid și mai sever decât celelalte animale. Factorul favorizant este aparatul respirator care la aceste rase este modificat, cauzând o serie de afecțiuni respiratorii denumite Sindromul Respirator Brahicefalic.

Leave a Reply

Your email address will not be published.