SCRISOAREA UNUI CÂINE

Iubitul meu stăpân,

Te rog fii bun cu mine, pentru că nicio inimă de pe lume nu este mai recunoscătoare pentru bunătatea ta, decât inima mea de cățel iubitor.

Nu mă pedepsi atunci când greșesc, ci învață-mă cu răbdare și blândețe lucrurile pe care vrei să le fac. Tot ce îmi doresc este să te fac fericit și să fii mulțumit de mine.

Vorbește mereu cu mine, pentru că vocea ta este cel mai frumos sunet din lume. Aș putea da din coadă pentru tot restul vieții mele, ascultându-ți glasul.

Eu nu pot să îți spun în cuvinte că îmi este sete și foame, de aceea te rog nu uita să îmi dai apă și să mă hrănești.

Când este frig afară, te rog primește-mă în casă, sau pune-mi o pătură călduroasă în coteț. Și eu simt frigul și am nevoie de căldură, ca și tine.

Du-mă în vizită la medicul veterinar, pentru că el știe ce trebuie să fac ca să fiu sănătos și să trăiesc cât mai mult.

În afara casei sau a curții noastre, ține-mă mereu în lesă. Dacă sunt lăsat liber pe stradă mă poate lovi o mașină sau mă pot pierde de tine.

Când voi fi bătrân sau bolnav, te rog să ai grijă de mine și să mă ocrotești.

Te rog să nu mă abandonezi niciodată. Tu ești lumea mea, și fără tine nu pot să trăiesc.

Nici nu știi cât sufăr de dorul tău, atunci când nu ești lângă mine. Așa că lasă-mă să mă bucur și să țopăi în jurul tău de fiecare dată când vii acasă.

Promit să nu te părăsesc atît cît voi trăi, să îți fiu mereu prieten fidel și recunoscător.

Și… probabil ai aflat deja… eu nu trăiesc atât de mult ca tine. Te rog din toată inima să prețuiești viața mea de cățel, și să mă lași să te iubesc în fiecare clipă.

Cu toată dragostea,

Câinele tău

4

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.